Óriási károkat okozott a szabolcsi almatermelőknek a jégkár

A termést léalmának sem fogják tudni eladni.

2015. 05. 29. 7:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ledó Ferenc az újságnak kifejtette: ott, ahol nem esett nagy jég, az almafák hajtásaiban és a gallyakban nem okozott nagyobb kárt az ítéletidő, így a következő évek termése nincs veszélyben. Jelezte azt is, hogy vannak olyan települések, ahol a jégverés az összes uborkaültetvényt megsemmisítette.

A szakember hozzátette: a jégverés mellett a komoly esőzések is gondot okoztak, elsősorban az eperföldeken. Ledó Ferenc szerint a fóliasátras és a szalmával, illetve fóliával letakart termésben nem okozott nagyobb kárt az eső, a hagyományos szabadföldi szamócaföldeken viszont nagy a baj. Úgy vélte, az idén bizonyosan kevesebb magyar eperre lehet számítani, az árak alakulására azonban nem lesz hatással a következő időszak időjárása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.