Quaestor-ügy: elutasították a győri önkormányzat ellen tett feljelentést

Úgy vélik, a várost nem érte vagyoni hátrány.

2015. 05. 14. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Domanyik Eszter közleménye szerint az ügyészség a hanyag kezelés ügyében benyújtott feljelentést elutasította, így „végérvényesen bizonyítást nyert”, hogy az önkormányzat szabályosan, a törvényi előírásoknak megfelelően államilag garantált állampapírt vásárolt, és joggal várja, hogy az összeg kamatokkal együtt mielőbb visszakerüljön a város kasszájába.

A tájékoztatás kitér arra, hogy az ügyészség szerint is szabályos volt a Quaestorral idén január 16-án kötött szerződés, amely szerint az önkormányzat 999 987 373 forint értékben vásárolt államkötvényeket a brókercégen keresztül, így „a várost nem érte vagyoni hátrány”.

Az adásvételi szerződés szerint az állampapírok jelenleg is megvannak, a zár alá vétel megszüntetése után a Quaestor felszámoló biztosa kiadja őket az önkormányzatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.