Szijjártó Péter három ázsiai országba látogat el a jövő héten

A külügyminiszter előbb Malajziába, majd Szingapúrba, végül pedig Mongóliába utazik.

2015. 05. 24. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca közleménye szerint Malajziában Szijjártó Péter ünnepélyes keretek között megnyitja Magyarország Kuala Lumpur-i nagykövetségét, továbbá megbeszélést folytat Anifah Aman külügyminiszterrel. Látogatást tesz a magyar delegáció a Malajziai Globális Innovációs és Kreativitás Központban, ahol a magyar kormány start-up politikáját és a magyar start-up cégek sikereit is bemutatják.

Szingapúrban Szijjártó Péter találkozik a külügyminiszterrel, valamint tárgyal a Szingapúri Üzleti Szövetség képviselőivel.

Mongóliában a tárcavezető tárgyal a kormány több tagjával. A magyar miniszter megnyitja az ulánbátori magyar nagykövetséget, majd udvariassági látogatást tesz Tsakhiagiin Elbegdordzs mongol államfőnél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.