Tarlós: Még folynak az egyeztetések a közlekedés finanszírozásáról

A főpolgármester szerint a korábbi 50 milliárd forintos forrásbiztosítás is kevés lenne.

2015. 05. 14. 7:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arra a műsorvezetői felvezetésre, hogy a 2016-os központi költségvetési tervezet szerint a fővárosi közösségi közlekedés eddigi 50 milliárd forintos támogatása körülbelül 24 milliárdra csökkenne, Tarlós István úgy válaszolt: „nem tekintem véglegesnek ezeket a számokat, és kaptam is olyan jelzést, hogy nem feltétlenül kell véglegesnek tekinteni”.

A főpolgármester megjegyezte azt is, hogy ez nem támogatás, hanem – mint mondta – egy kötelező feladat ellátáshoz szükséges állami forrásbiztosítás. Tarlós szerint a korábbi 50 milliárd forintos forrásbiztosítás is kevés lenne.

A főpolgármester hangsúlyozta: „ez messze nem lezárt ügy, nem kell egyelőre attól tartani, hogy majd húszpercenként jönnek a buszok”.

A jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslatot szerdán nyújtották be a parlamentnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.