Tilos lesz a gyógyszerek reexportja, nem is akármennyire

500 milliós büntetés is várhat egyetlen patikusra.

2015. 05. 15. 8:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pozsgay Csilla, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója a lapnak elmondta, hogy a patikai reexport létező probléma, szerinte szankcionálással és ellenőrzéssel lehetne megálljt parancsolni ennek a gyakorlatnak.

A lap írása szerint az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet már megkezdte az egyeztetést a Magyar Gyógyszerészi Kamarával arról, hogy – várhatóan az őszi törvényezési időszakban – egyszerűsítik a jogszabályokat.

A főhatóság radikális fellépést szeretne azokkal a gyógyszerészekkel szemben, akikről bebizonyosodik, hogy a reexporttal tudatosan sértettek jogszabályt. Ez esetben elképzelhető, hogy a súlyos, akár 500 millió forintos pénzbírságon túl a hatóság akár a patikus személyi jogát is megvonná, ami egyet jelentene azzal, hogy nem működtethetne gyógyszertárat – mondta Pozsgay Csilla a Világgazdaságnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.