Többet költünk szállásra idén

Siófok, Balatonfüred – ezek a legnépszerűbb nyári úti célok. Idén hosszabb időre mennek nyaralni a magyarok.

2015. 05. 31. 11:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A weboldal tavalyi adatai szerint az összes szálláskeresést figyelembe véve 2014 nyarán a magyarok átlagosan 26 500 forintot (2 fő/éj) voltak hajlandók szállásra költeni, a hosszabb, minimum egyhetes nyaralások esetében a szállásra szánt összeg – amennyiért a szálláskeresők átlagosan megtekintettek egy ajánlatot – 217 500 forint volt.

Bár az ár még mindig a leggyakrabban használt keresési feltétel, de ezúttal valamivel többet szánunk szállásra: a magyar utazók az idén 27 300 forintot hajlandók költeni éjszakánként, hosszabb kikapcsolódás esetén pedig átlagosan összesen 262 600 forintot szánnak kosztra és kvártélyra.

A nyaralással eltöltött idő is megnőtt tavalyhoz képest: 2014-ben átlagosan 3-4 napra kerestek szállást, míg idén 5-6 nap a pihenésre szánt idő.

A népszerű úti célokat illetően nem történt jelentős változás. Belföldön továbbra is Siófokra kíváncsiak a legtöbben, akárcsak tavaly. Budapest viszont hátrébb szorult a második helyről az ötödikre, 2015 nyarán ugyanis Balatonfüred szállásai a második legkeresettebbek. A jelentős fürdővárosok többsége az idén is a top 10 úti cél között van, közöttük Hévíz és Hajdúszoboszló került a tavalyihoz hasonlóan az első öt közé.

A határokon túli szállást kereső magyarok körében továbbra is Róma a legnépszerűbb. A horvát riviéra városai, Dubrovnik, Porec és Rovinj a tavalyi nyárhoz hasonlóan az idén is a top 10-ben van, akárcsak olyan európai nagyvárosok, mint Párizs, Barcelona vagy London.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.