Tovább nő a kiskereskedelmi forgalom

A márciusi forgalom 5,1, az első negyedévi 6,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

MNO
2015. 05. 06. 8:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A naptárhatástól megtisztított adatok szerint a márciusi forgalom 5,1, az első negyedévi 6,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A kiskereskedelmi forgalom növekedése ezzel 21. hónapja töretlenül folytatódott. A KSH megjegyezte, a márciusi forgalom volumenének értékelésekor figyelembe kell venni, hogy a vasárnapi zárva tartás a hónap közepén lépett hatályba, aminek hatása csak hosszabb időszak adataiból lesz majd kimutatható.

A naptárhatással kiigazított adatok szerint az élelmiszertermékek fogyasztása márciusban 3,7 százalékkal nőtt az előző havi 3,3 százalékos emelkedés után. A nem élelmiszer jellegű termékek kereslete 6,0 százalékra lassult a februári 8,6 százalékról, az üzemanyag-forgalom pedig 8,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest a februári 11,1 százalékos rekordnövekedést követően.

 

Az első negyedévben az élelmiszer-fogyasztás 4,3 százalékos, a nem élelmiszer jellegű termékek értékesítésének 8,9, az üzemanyag-fogyasztás 9,6 százalékos naptárhatástól megszűrt növekedését mérte első becslése szerint a KSH. A márciusi kiskereskedelmi forgalom alakulására vonatkozó második becslését május 28-án közli a KSH.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.