Újabb balesetveszélyes csomópontokat építenek át

A munkálatok 2015 végéig fejeződhetnek be.

2015. 05. 14. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NFM felidézte: a kormány április végén döntött a Közlekedési operatív programon belüli Balesetveszélyes csomópontok átépítése című projekt támogatásának növeléséről.

A projekt első köre hat település – Apagy, Hajdúböszörmény, Kölcse, Nyíregyháza-Oros, Szekszárd és Vásárosnamény – közlekedésbiztonsági helyzetét javítja.

A műszaki tartalom bővítésével körforgalmi fejlesztések kezdődhetnek meg mintegy nettó 840 millió forint kivitelezési költséggel a 25-ös főút három egri, az 51-es főút kalocsai, az 56-os főút szekszárdi és a 83-as főút győri csomópontjában is. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. várhatóan már júniusban megköti a kivitelezési szerződéseket, és júliusban átadja a munkaterületet.

A munkálatok 2015 végéig mind a tizenkét helyszínen befejeződnek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Érj haza biztonságban! országos közlekedésbiztonsági programban további huszonkét új körforgalom terveit készíti elő, ebből kettőt még idén meg is építenek – idézi a közlemény Tasó Lászlót, az NFM infrastruktúráért felelős államtitkárát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.