Újabb dolgozókat bocsát el a Siemens

A racionalizálás érdekében újabb 4500 alkalmazottjától válik meg a konszern, felétől Németországban.

2015. 05. 07. 8:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Siemens újabb 4500 alkalmazott elbocsátását jelentette be világszerte, ebből 2200-at Németországban. A már korábban bejelentett elbocsátásokkal együtt a létszámcsökkentési keret így globálisan 13 100-ra, Németországban 5100-ra emelkedett. A Siemens globálisan 342 ezer, Németországban 114 ezer alkalmazottat foglalkoztat. Az elbocsátások okaként az energiaipari üzletág problémáit, illetve a kevésbé nyereséges üzletágak szanálásának a szükségességét nevezte meg Joe Kaeser vezérigazgató.

A Siemens AG pénzügyi éve március 31-én zárt második negyedévében 3,89 milliárd euró nettó nyereséget ért el, szemben az egy évvel korábbi 1,12 milliárd euróval. Elemzők a Wall Street Journal felmérése szerint átlagosan 2 milliárd eurós nettó nyereségre számítottak.

A nettó nyereséget megemelő egyszeri tételek a Robert Bosch GmbH vállalattal létesített háztartásiberendezés-gyártó közös vállalatban tartott részesedés, illetve a hallókészülék és a kórházi informatikai üzletágak értékesítéséből származtak.

A Siemens értékesítési árbevétele 8 százalékkal, 18,05 milliárd euróra emelkedett a negyedévben az egy évvel korábbi 16,7 milliárd euróról. A növekedésben nagy szerepet játszott a devizaárfolyam-változások kedvező hatása. Az új megrendelések értéke 16 százalékkal, 20,75 milliárd euróra emelkedett elsősorban a vasúti szerelvény üzletág belföldi megbízásainak köszönhetően.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.