Vizsgálják a Lombardnál a forintalapú casco-díjak devizában történt felszámítását

Az MNB ellenőrzi, hogy teljesítették-e a korábbi határozatát.

2015. 05. 21. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lombard Lízing korábban úgy adott lízingbe autókat devizaalapú ügyletek keretében, hogy a beépített forintalapú casco-elszámolásokat is devizában fizettette be a kocsikat lízingbe vevőkkel.

A Lombard Lízing a beépített casco-elszámolásokkal kapcsolatban az MTI megkeresésére azt közölte, hogy „az IC-elszámolásokat nem a devizaelszámolással együtt, hanem utána küldjük ki. Éppen azért, hogy ne csússzunk össze a törvényi elszámolással, határidő-hosszabbítás iránti kérelmet adtunk be az MNB-nek.”

Az MNB felügyeleti szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta: a jegybank azt ellenőrzi, hogy a Fővárosi Törvényszéknek még ez év február 3-án kihirdetett jogerős ítélete nyomán az MNB által meghatározott határidőig, vagyis az írásba foglalt ítélet kézhezvételétől számított 60 napon belül a Lombard Lízing Zrt. visszafizette-e az érintett fogyasztóknak a jogsértően rájuk terhelt árfolyam-különbözetet.

Binder István közölte: a jegybank vizsgálatának eredményéről és – amennyiben szükséges – ennek kapcsán meghozott intézkedéseiről az MNB tájékoztatni fogja a nyilvánosságot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.