10 millió eurós export-üzletet kötött a győri Rába

A vállalat stratégiai piacai az Európai Unió, a FÁK-országok és az Amerikai Egyesült Államok.

MTI
2015. 06. 29. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vállalat nevét nem hozták nyilvánosságra, azonban a közleményből annyi kiderül, hogy a két társaság közötti együttműködés több évre nyúlik vissza. A Rába Járműipari Holding Nyrt. 2007-ben szállított először alkatrészeket a partnervállalat felső kategóriás nehézgépjárműveihez.

A közlemény szerint az európai partnervállalat új utánfutótípust tervez, amelyhez a Rába nyerte el a gyártási jogot. A győri székhelyű társaság már idén mintadarabokat szállít a cég számára, jövőre pedig indul az új konstrukcióval rendelkező futóművek sorozatgyártása. A szállítások összértéke éves szinten elérheti a kétmillió eurót.

A Rába Járműipari Holding több mint egy évszázados járműipari tapasztalattal rendelkező vállalat, üzleti portfólióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó üzletág alkotja: a futómű-, az alkatrész- és a járműüzletág. A Rába exportorientált vállalat, stratégiai piacai az Európai Unió, a FÁK-országok és az Amerikai Egyesült Államok. A társaság részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémiumkategóriájában jegyzik. A BÉT adatai szerint a Rába Járműipari Holding tavalyi éves konszolidált árbevétele mintegy 48 milliárd forint volt, adózás utáni nyeresége pedig 852 millió forintot tett ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.