6,3 százalékkal nőtt az ipari termelés

Az előző hónaphoz mérve 0,1 százalékkal mérséklődött az ipari kibocsátás.

MTI
2015. 06. 12. 8:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző hónaphoz mérve 0,1 százalékkal mérséklődött az ipari kibocsátás. Az adatok megegyeznek az egy héttel ezelőtt közölt első becslés számaival. Az export 8,2, a belföldi értékesítés viszont csak 0,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, de a feldolgozóipar eladásai 3,1 százalékkal nőttek.

Az ipar teljesítménye tizenkilencedik hónapja megszakítás nélkül emelkedik éves összehasonlításban, és a márciusi 11,6 százalékos kiugró ütemével nyolchavi rekordot döntött. A kiigazítatlan adatok szerint januárban 6,2 százalékkal, februárban 6,0 százalékkal, márciusban 11,6 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző év azonos időszakához képest. A munkanappal kiigazított adatok januárban 8,6, februárban 6,0, márciusban pedig 9,0 százalékos növekedést mutattak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.