A Széchenyi Kártyával duplájára emelhető a hitelkeret

A folyószámla hitelkeretének bővítésével a kkv-k járnak jól.

MTI
2015. 06. 26. 18:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány az eddigi 25 millió forintról 50 millió forintra emelte a Széchenyi Kártya folyószámlahitel keretét. Szabó Zsolt hangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is kiemelten kezeli a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások kedvező finanszírozási lehetőségekhez juttatását.

Az államtitkár elmondta, hogy a folyószámlahitel a Széchenyi Kártya Program első és legnépszerűbb konstrukciója, 2003 óta az ügyletek több mint 98 százaléka e hitelterméket érintette. A hazai költségvetési támogatás mellett működő Széchenyi Kártya folyószámlahitel-konstrukció 2003 és 2014 között összesen 1368,9 milliárd forint összegű hitelt bocsátott a kis- és középvállalkozások rendelkezésére 207 416 ügylet keretében, a hitelekhez a kormány több mint 24,4 milliárd forint költségvetési támogatást nyújtott.

A folyószámlahitel-konstrukciók gazdaságélénkítő hatása egyértelmű – értékelte Szabó Zsolt, aki szerint a hitelkeret közvetlenül biztosította a kedvezményezett vállalkozások biztonságos működéséhez szükséges likviditást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.