Akciótervvel tartanák itthon a vendéglátósokat

A jelentkezőknek a nyári szezonra itthon szerveztek munkát.

MTI
2015. 06. 25. 7:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szerint drámai méreteket ölt az elvándorlás a szezonális vendéglátásban dolgozók körében, a szakmai szervezetek azért küzdenek, hogy a szakemberhiány nyáron ne okozzon fennakadást.

Antalffy Gábor, a Kisosz ügyvezető elnöke szerint egy pincér forgalomtól függően havonta átlagosan 50-100 ezer forinttal többet visz haza egy osztrák vendéglátóhelyről, mint egy balatoni étteremből, és a szakácsok esetében is hasonló jövedelemkülönbségek lehetnek.

Az érdekképviselet az idén akciótervet dolgozott ki, hogy itt tartsa a szakembereket. A jelentkezőknek a nyári szezonra itthon szerveztek munkát, míg a téli időszakban Ausztriában biztosították a folyamatos megélhetés lehetőségét. Emellett továbbképzéseket tartanak, és a fiatalok vállalkozóvá válását segítő programot is indítottak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.