Az utolsó pillanatokban kötünk utasbiztosítást

Átlagosan napi 580 forintért kötöttek biztosítást a külföldre készülők május végéig.

MTI
2015. 06. 28. 8:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint az utasbiztosítások egyre nagyobb hányadát, már mintegy 35 százalékát a világhálón kötik meg. A tapasztalatok szerint a neten szerződő ügyfelek szeretik az utolsó napokra hagyni a biztosítás megkötését: 44 százalékuk az utazást megelőző napon teszi ezt meg, és további 12 százaléknak csak az utazás napján jut eszébe biztosítást kötni.

Az alkusz adatai szerint a kötések közel 90 százaléka európai utakra szól, melyeknek a felét autóval, harmadát repülőgéppel teszik meg a szerződők. A tájékoztatásból az is kiderül, hogy leggyakrabban hosszú hétvégékre, négy napra, valamint az egyhetes turnusokra, nyolc napra kötnek biztosítást az emberek.

A Netrisk közleménye idézi Sebestyén László vezérigazgatót, aki elmondta: az ügyfelek egyik leggyakoribb szempontja, hogy a poggyászbiztosítás kiterjed-e a laptopra, mobiltelefonra, táblagépre, fényképezőgépre, videokamerára, ezek ugyanis nem azonos mértékben részei az egyes biztosítási csomagoknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.