Bővül az Opel motorgyártása Szentgotthárdon

Az elmúlt több mint két évtizedben 8 millió motort és 6 millió hengerfejet gyártott az Opel a településen.

MTI
2015. 06. 17. 17:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvényen V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára arról szólt, hogy a német autógyártó magyarországi megtelepedése óta maga vált a térség motorjává, munkahelyeket, iparűzésiadó-bevételt hozott Szentgotthárd és környéke számára, emellett az oktatás átalakításának zászlóshajója, a környezetvédelem elkötelezettje.

Az amerikai General Motors tulajdonában lévő Opel 1992 óta gyárt motort Szentgotthárdon, magyarországi tevékenysége során 1,5 milliárd eurót fektetett be. Az elmúlt több mint két évtized alatt 8 millió motort és 6 millió hengerfejet gyártott.

A nyolcmilliomodik motor 1,4 literes, 4 hengeres, turbós benzinmotor. A cég a következő időszakban a kis benzines motorok iránti igény növekedésére számít, jövőre a Flex motorgyár termelésének felét várhatóan ez a motorcsalád adja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.