Budapest után Debrecenben is megjelent a Deloitte

A cívisvárosban is feltűnt a könyvvizsgálattal és adótanácsadással foglalkozó cég.

MTI
2015. 06. 17. 21:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gion Gábor elmondta: felméréseik szerint a Debrecen környéki régióban van növekedési potenciál. Hozzátette: a jó üzlethez jó ügyfelek és jó tanácsadók kellenek, és Debrecenben mindkettő rendelkezésre áll. Elmondta: a főként könyvvizsgálati és könyvelési tanácsadással, adótanácsadással, vállalati kockázati és jogi szolgáltatásokkal foglalkozó cégnek 200 ezer tanácsadója van szerte a világban.

Papp László (Fidesz–KDNP) polgármester mérföldkőnek nevezte a Deloitte megjelenését Debrecenben, ami növeli a város súlyát az ország gazdaságában. Ez a lépés illeszkedik Debrecen 15 éve épített imázsához, miszerint a város Budapest mellett reális alternatívát akar képezni – tette hozzá.

Az ország létérdeke, hogy ne egy központú legyen, hanem két-három gazdasági erőcentrum jöjjön létre, ami képes érdemi hozzájárulásra az ország gazdasági teljesítményéhez – hangoztatta Papp László.

Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a Deloitte szakértőivel való együttműködés segíti a helyi cégeket a külföldi piacokon való biztonságos megjelenésben, a befektetői kockázat csökkentésében.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) kancellárja hozzátette: a képzéssel is igyekeznek segíteni, hogy legyen a cégnek szakember-utánpótlása Debrecenben. Szerinte egyre több cég nő fel, amelyik igényli a tanácsadást. Mind a kancellár, mind a kamarai elnök a helyi képzésben való részvételre kérte fel a Deloitte Magyarország szakembereit.

A Deloitte magyarországi irodája – a Deloitte Central Europe leányvállalataként – a több mint 150 országban jelen lévő Deloitte Touche Tohmatsu Limited tagvállalata.

A cég Közép-Európa 17 országában több mint 3900 szakember segítségével nyújt könyvvizsgálati, tanácsadási, valamint adó-tanácsadási, vállalati kockázati és jogi szolgáltatásokat, Magyarországon több mint 400 külföldi és hazai szakértőjük dolgozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.