Csalódtak a dohánycégek az NFM-ben

A vállalatok nem értenek egyet az eljárásra vonatkozó érvekkel.

FB
2015. 06. 29. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három cég „csalódottan fogadta” az ajánlat elutasítását, és „bízik abban, hogy a minisztérium újragondolja döntését”. A vállalatok értetlenül állnak azelőtt, hogy az NFM kevesebb mint 24 órát gondolkodott a szerdán beadott ajánlaton.

„A vállalatok nem értenek egyet az eljárásra vonatkozó érvekkel, melyeket a minisztérium az elutasítás indokaiként nevezett meg. A három szervezet bízott benne, hogy ajánlatukat diszkriminációmentesen mérlegelik, valamint megfelelően, kellő figyelemmel és érdemben bírálják el, továbbá a részleteket illetően lehetőségük lesz tárgyalásokat folytatni” – áll a közleményben.

A vállalatok emlékeztettek: évi 6 milliárd forintig terjedő koncessziós díjat ajánlottak fel az állami költségvetésnek, és az általuk működtetett ellátóval 500 munkahely létrehozását helyezték kilátásba. „Az ajánlat valós számításokon alapszik, átgondolt és gazdaságilag megalapozott, amely mellett a cégek kitartanak és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium válaszának átgondolását kérik” – írták.

A három cég továbbra is nyitott arra, hogy érdemi tárgyalások kezdődjenek és bíznak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium együttműködésében. „A kormányzat ugyanis ezzel szolgálná leginkább a magyar állam, a hazai adófizetők, a munkavállalók és a kiskereskedők érdekeit is egyaránt” – zárult a közlemény. Az ügyben több párt is feljelentést tett vagy arra készül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.