Csütörtöktől ismét szállíthatunk baromfit Dél-Afrikába és Japánba

Feloldják a madárinfluenza-kitörés miatt fenntartott exporttilalmat.

2015. 06. 02. 16:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bognár Lajos országos főállatorvos, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár több kétoldalú megbeszélést is folytatott az izraeli, a ciprusi, a japán, az ukrán és a lengyel delegáció tagjaival. A tájékoztatás szerint Dél-Afrika feloldotta a madárinfluenza-kitörés miatt fenntartott baromfi exporttilalmat, Japán ugyanezt június elejére ígérte, valamint a vadhússzállítás feltételeinek megteremtéséről is folytak tárgyalások.

A kazah főállatorvossal aláírt kiegészítő exportbizonyítvány értelmében Magyarország és Kazahsztán tenyésztésre szánt szarvasmarhával kereskedhet. Az izraeliek szintén elégedettek a magyar marhahús minőségével, nyitottak a marhahús-exportengedély kérelmére – áll a közleményben.

Az OIE ezeken túl a klasszikus sertéspestistől mentesnek nyilvánította Magyarországot, az elismerést a 2007 és 2009 között vaddisznókat érintő járvány felszámolásáért tett szigorú hatósági intézkedésekkel érdemelte ki az ország – írta a minisztérium.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.