Helyén marad a Budapest Bank vezetősége

Új szolgáltatásokat vezet be vállalati ügyfelei számára a hitelezés élénkítése érdekében a Budapest Bank.

2015. 06. 30. 10:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról hétfőn beszámoltunk, az MFB-csoporthoz tartozó Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. kifizette a Budapest Bank Zrt. százszázalékos üzletrészének ellenértékét, 700 millió dollárt a General Electric Capital Group számára. Ezzel állami kézbe került a Budapest Bank teljes eszközállománya és érdekeltségei, például a Budapest Alapkezelő Zrt., a Budapest Autófinanszírozási Zrt., a Budapest Lízing Zrt. és a Budapest Flotta Zrt.

Németh Lászlóné ezzel kapcsolatban kifejtette: a többi között a Budapest Bank kínálatában is szerepel majd a visszatérítendő uniós források kihelyezése, amely eddig a Magyar Fejlesztési Bank egyik kiemelt feladata volt. A lakossági ügyfelek ugyanakkor semmilyen változást nem fognak észrevenni, a bank változatlan termékpalettával rendelkezik, valamint az operatív vezetőség is a helyén marad.

Az államtitkár elmondta, hogy a bank megvásárlásával teljesült az a kormányzati elképzelés, hogy magyar tulajdonba kerüljön a bankrendszer több mint 50 százaléka. Kiemelte, hogy a Budapest Bank nem volt bajban, az idei első negyedévet több mint ötmilliárd forintos, a félévet pedig az előrejelzések szerint 10 milliárd forintos nyereséggel zárta.

A vásárlásra részben azért került sor, mert a bank egykori tulajdonosa, a GE Capital úgy döntött, hogy a pénzügyi vállalkozásait világszerte értékesíti, ami találkozott az állam bankrendszerrel kapcsolatos szándékával – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.