Lehet, hogy bővül a kecskeméti Mercedes-gyár

A német Daimler AG a magyarországi tevékenységének bővítését mérlegeli. Erről Magyar Levente tárgyalt Stuttgartban.

MTI
2015. 06. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Levente a Daimler AG beruházásokért felelős vezetőjével folytatott megbeszéléséről elmondta: a Kecskeméten Mercedes-gyárat üzemeltető társaság a kapacitásának bővítését és technológiájának fejlesztését is mérlegeli.

A több fázisból álló beruházásról „komoly tárgyalások zajlanak” – mondta az államtitkár. Kiemelte, hogy a Daimler „rendkívül elégedett” a kecskeméti üzemmel, amely a stuttgarti központú globális óriáscég gyárainak hálózatában „kiemelkedően teljesít”.

Arra a kérdésre, hogy valamennyi terv Kecskemétet érinti-e, azt mondta, hogy egyelőre nincs szó Kecskeméten kívüli konkrét helyszínről. A mérlegelt beruházás értékéről és a megteremthető új munkahelyek számáról az államtitkár azt mondta, hogy minderről még nincsenek pontos adatok. A projekt átfutási ideje egy-két év lehet – tette hozzá.

Magyar Levente Baden-Württemberg tartomány fővárosában egy befektetői fórumon is részt vett, amelyen Magyarországon tevékenykedő, további bővítést tervező, közepes méretű baden-württembergi cégek vezetőivel tárgyalt. Mint mondta, fontos, hogy a beruházók első kézből kapjanak tájékoztatást a magyarországi üzleti környezet alakulásáról, a támogatási lehetőségekről és a kormányzati döntések hátteréről, és várhatóan a bő tucatnyi vállalatvezetővel folytatott beszélgetés „is gyümölcsöző lesz”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.