Lezárták a Jófogás és az OLX.hu integrációját

Már több mint négymillió hirdetés található a legnagyobb hazai apróhirdetési oldalon.

MNO
2015. 06. 22. 7:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Világgazdaság hétfői számában emlékeztetett arra: a Jófogás.hu tulajdonosa, a norvég Schibsted Media Group negyedéves jelentésében hozta nyilvánosságra, hogy megvette az OLX.hu-t. Az OLX.hu új tulajdonosa úgy döntött, hogy a márkát kivezetik a magyarországi piacról, ennek megfelelően május 11-én gyakorlatilag megszűnt ez az oldal, akik ezt a nevet írták be a böngészőbe, őket automatikusan átirányították a Jófogás.hu-ra.

Ugyanakkor az egykori OLX-es felhasználóknak még hagytak időt arra, hogy átvigyék fiókjukat az új felületre, ez a folyamat zárult le múlt szombaton. Az átvezetési időszak nem tartott tovább a vártnál, február végén írtunk arról, hogy bő három-négy hónapot adnak rá. A legnagyobb hazai apróhirdetési oldalon jelenleg már több mint négymillió hirdetés található – olvasható a Világgazdaságban.

Februárban az MNO is beszámolt róla, hogy az alkalmazottak közül ugyanakkor nem vettek át mindenkit az OLX-től: utóbbi működésének leállása tizenöt embert érintett, ez pedig létszámleépítéssel is járt.

A Naspers és a Schibsted február 12-i megállapodása alapján az előbbi tulajdonában lévő OLX.hu az utóbbi tulajdonába kerül át – közölte akkor az OLX-et működtető Allegro Group sajtóosztálya. Egy globális megállapodás részét képezte a magyarországi tranzakció, és így a norvég cég portugál és román érdekeltségei is a riválishoz kerültek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.