Megemelték a beruházási alap összegét

Az alapba bekerült a Ludovika Campus 12,5 milliárdos beruházása.

MTI
2015. 06. 11. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alapból kikerült a Liget projekt 19,1 milliárdos, illetve az MNV Zrt. ingatlanberuházási, illetve -vásárlási 11,8 milliárdos összege, ugyanakkor bekerült a Ludovika Campus 12,5 milliárdos beruházása és 3,7 milliárdról 4,5 milliárd forintra emelkedett a kiemelt egyesületek sportlétesítményei fejlesztésének a támogatása.

A beruházási alapban szereplő tételek forrása a költségvetésben nem részletezett vagyonértékesítés. Így az alapból kikerült fejlesztések a vagyonértékesítés elmaradása esetén is elindíthatók, míg az abban szereplőkhöz kell az értékesítésből származó bevétel.

A Miniszterelnökség fejezeten belül a Nemzetstratégiai Kutatóintézet 300 millióval többhöz, összesen 1,3 milliárd forinthoz jut. A Miniszterelnökség személyi juttatásokra 2,2 milliárddal többet, 9 milliárd forintot fordíthat. A megyei és járási kormányhivataloknál 3,4 milliárddal nőnek a személyi kiadások, így a végső összeg 106,3 milliárd forint. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejezetben a balatoni fejlesztési feladatokra 220 millió forintot lehet fordítani a módosítás után, szemben az eredeti 99 millió forinttal.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó közgyűjtemények támogatása 6,2 milliárd forinttal növekszik és 18,4 milliárdot tesz ki. A művészeti intézmények 1 milliárddal többhöz, 11,6 milliárd forinthoz jutnak. Az első világháború centenáriumi megemlékezésére nem volt forrás ennél a tárcánál, a módosítás 1 milliárd forintot irányoz elő erre a célra.

Ugyancsak ennél a tárcánál szerepel a Liget Budapest projekt előkészítése, amelynek a támogatása 19,1 milliárdról 12,8 milliárd forintra csökken.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.