Mégsem terrorista a Nem Adom a Házamat Mozgalom alapítója

Fővárosi Törvényszék felmentette Póka Lászlót, a mozgalom alapítóját.

2015. 06. 02. 14:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Steiner Gábor vezette tanács elnöke indoklásában kifejtette: sem a vádlott személye, sem a fenyegetés jellege nem alkalmas a banki devizaügyletekkel kapcsolatos állami döntéshozatali rendszer befolyásolására.

A bíróság szerint inkább a társadalmi igazságtalanság miatti indulatos kifakadásnak, nem pedig valós veszélynek fogható fel, hogy a férfi a vádirat szerint 2013 szeptemberében Facebook-bejegyzésekben és videoüzenetben egy budapesti bankfiók kirakatának bezúzását helyezte kilátásba.

A meghirdetett figyelemfelkeltő akcióra nem kerülhetett sor, már csak azért sem, mert előző nap a szigetszentmiklósi férfit őrizetbe vette a rendőrség.

A vádlott és védője elfogadta az ítéletet. Az ügyész – aki a vádlottra felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte – fellebbezett.

Póka László a tárgyalás után, mintegy ötven szimpatizánsa gyűrűjében azt mondta: a károsultak képviseletében – újabb demonstrációk szervezésével – folytatni akarja a bankok elleni küzdelmet, amíg az okozott károkat meg nem térítik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.