MVM: a legkorszerűbb rendszer védi az adatokat

Kiemelték, hogy a minősített adatok kezelésére és védelmére szigorú biztonsági előírások vonatkoznak.

MTI
2015. 06. 14. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Blikk azt írta szombati számában, hogy ismeretlenek ellopták egy autóból a Paksi Atomerőmű bővítésének titkos dokumentumait.

A lap úgy tudja, hogy a cég egyik vezetőjének gépkocsiját törték fel a budapesti Belgrád rakparton. A férfi az autóban néhány percre őrizetlenül hagyta laptopját és néhány adathordozót, amelyeken az új beruházással kapcsolatos tervek voltak.

A rendőrség szombaton azt közölte: a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozást indított lopás gyanúja miatt.

Az MVM Paks II. Zrt. kifejtette: a társaság informatikai eszközei speciális hardveres és szoftveres adatvédelmi rendszerekkel vannak ellátva, a rajtuk tárolt adatokat a legkorszerűbb védelmi rendszer óvja az illetéktelenektől.

„Az ügyben a BRFK folytat nyomozást. A nyomozás érdekei miatt a rendőrségi vizsgálat lezárultáig nem áll módunkban nyilatkozni” – közölte a zrt.

Az LMP és az Együtt kezdeményezte, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága foglalkozzon az üggyel, és a kormány számoljon be a történtekről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.