Névnapján jelentették be, hogy Csiba Péter lesz az MVM új vezérigazgatója

A GDF Suez Magyarország korábbi általános vezérigazgatója egyelőre azonban csak az elnöki pozíciót töltheti be.

2015. 06. 29. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csiba Péter hivatalba lépéséig a vezérigazgatói feladatokat Bally Attila, az MVM Zrt. kereskedelmi igazgatója – megbízott vezérigazgatóként – látja el.

Az új elnök-vezérigazgató több mint nyolc éve dolgozik az energetikai szektorban különböző vezető pozíciókban, a villamosenergia-termelés és villamosenergia-kereskedelem, valamint a gázszolgáltatás és gázkereskedelem területein. Az elmúlt öt évben a GDF Suez Energia Holding Hungary Zrt. vezérigazgató-helyetteseként és a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. általános vezérigazgatójaként irányította a francia energetikai cégcsoport magyarországi leányvállalatait. Korábban két nemzetközi vállalat magyarországi felépítésében és sikeres menedzselésében is részt vett – áll a közleményben.

„Az MVM éléről öt sikeres év után közös megegyezéssel távozó Baji Csaba szakmai irányítása alatt az MVM-csoport az energetikai szektor megkerülhetetlen szereplőjévé, Magyarország egyik legjelentősebb energetikai társaságcsoportjává vált” – írta a vállalat. A regionálisan is meghatározó cégcsoport árbevétele 2010 és 2014 között 550 milliárdról 1200 milliárd forintra nőtt, s több mint 620 milliárd forintot fizetett be a költségvetésbe. A cégcsoport az alacsony energiaárak garantálásával nagyban hozzájárult a hazai lakosság rezsiköltségeinek csökkentéséhez – szerepel a vállalat kommünikéjében.

Június 26-ától – az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatói tisztségére tekintettel – lemondott az MVM Zrt.-ben betöltött igazgatósági tagságáról Horváth Péter János, akit a közgyűlés visszahívott az igazgatóságból.

Az MVM Zrt. közgyűlése döntést hozott a Magyar Földgázkereskedő Zrt. és a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. között megkötendő földgáz-adásvételi szerződés mögött biztosítékként szolgáló, legfeljebb 35 milliárd forint összegű anyavállalati garancia nyújtásáról is – írták.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója, Baji Csaba június 18-án kezdeményezte munkaviszonyának június 29-ei hatállyal, közös megegyezéssel való megszüntetését, és egyben lemondott minden, az MVM-csoportban betöltött tisztségéről. Ugyanakkor a Hvg.hu előző nap azt írta: e-levélben kapta meg a felmondását a napokban Baji Csaba. Ezt az értesülést később cáfolta az MVM.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.