Nőttek az eladások Közép-Európában

A vártnál kisebb mértékben esett vissza tavasszal a Tesco nagy-britanniai forgalma.

MTI
2015. 06. 26. 9:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Londoni Értéktőzsdén (LSE) pénteken közzétett köztes beszámoló szerint a májussal zárult 13 hétben – a Tesco 2015–2016-os pénzügyi évének első negyedében – 1,3 százalékkal csökkent éves összevetésben, azonos eladótérre számolva a legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat hazai forgalma a tavalyi azonos időszakban mért 4 százalékos visszaesés után.

Az együtt számolt közép-európai és törökországi értékesítés 2,2 százalékkal nőtt. A pénteki beszámoló szerint Magyarországon a vasárnapi zárva tartásról szóló rendelkezés „hatással van ugyan” a Tesco helyi teljesítményére, ám a forgalom a magyar piacon ennek ellenére csaknem 3 százalékkal emelkedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.