Optimistábbak lettek a magyar felsővezetők

A megkérdezettek több mint 80 százaléka reményteljesebbnek látja Magyarország fejlődését.

MTI
2015. 06. 18. 13:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megkérdezett száz magyar nagyvállalati vezérigazgató több mint 80 százaléka reményteljesebbnek vagy sokkal pozitívabbnak látja Magyarország fejlődését a következő 12 hónapban, míg két éve csak a válaszadók fele nyilatkozott így. Míg 2013-ban a cégvezetők alig több mint kétharmada volt optimista a saját cége jövőjét illetően, addig mára ez az arány 91 százalékra nőtt. Két éve a válaszadók 77 százaléka vélte elfogadhatónak, sikeresnek vagy kiemelkedően sikeresnek a 2012-es üzleti évet cége számára, ez az arány 2015-ben – a 2014-es évre – közel 94 százalékra emelkedett.

A felmérés szerint a válaszadók leginkább az ipar, a technológiai- és az infokommunikációs (56-56 százalék) szektor, a logisztika és szállítmányozás (31 százalék), valamint a fogyasztói termékek és szolgáltatások (27 százalék) fejlődését várják 2015-ben. A felmérésből kiderült, hogy a felsővezetők munkahelyi elégedettségének legfőbb tényezője még mindig a kihívás, a második helyen a függetlenség áll a fontossági sorrendben, de lényeges a kezelhető stressz-szint és a munka–magánélet egyensúlya, valamint a jó kapcsolat a közvetlen vezetővel is.

A jelentés készítői megállapították: érdekes módon az előrelépési lehetőségek, és az, hogy a vállalat mely szektorban működik, számít a legkevésbé a felsővezetőknek.

Jelentős változás, hogy míg két éve a megkérdezettek csaknem 23 százaléka állította, hogy könnyű megtartani a kulcsfontosságú szakembereket, ma már csak 4,6 százalékuk látja így. A legfontosabb szakemberek és a vezetők felkutatásában szintén jelentős a változás, hogy míg két éve a válaszadók 42 százaléka találta ezt könnyű feladatnak, addig ma már csak 17 százalékuk gondolja így – derül ki a Stanton Chase felméréséből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.