Orbán adópolitikájának visszaigazolásáról ír a Financial Times

A lap szerint az „unortodox adópolitikának” is köszönhető a magyar gazdaság robusztus növekedése.

MTI
2015. 06. 10. 16:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni gazdasági napilap budapesti tudósítója, Andrew Byrne szerint a kormány szemszögéből Orbán Viktor miniszterelnök „unortodox adópolitikájának” erőteljes visszaigazolása az a tény, hogy növekszenek a fogyasztási kiadások.

Sok kommentátor és politikai ellenfél azt jósolta, hogy az orbáni gazdaságpolitika katasztrófához vezet. Ehelyett őket érte meglepetésként a magyar gazdaság váratlanul robusztus növekedése – áll a Financial Times írásában.

A szerző szerint azonban a bírálók most arra figyelmeztetnek, hogy a növekedési ütem fenntarthatatlan, és a külföldi befektetőkkel szemben diszkriminatív adóztatási gyakorlattal és a piaci bizalom károsításával vádolják Orbán Viktort.

A tudósító megszólaltatja Surányi Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) volt elnökét, aki szerint a magyar gazdaság az utóbbi negyedévek teljesítményét nem a kormány döntéseinek eredményeként, hanem azok ellenére érte el.

Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára azonban kijelentette a Financial Timesnak, hogy a számok következetesen a gazdaság robusztus növekedését jelzik, és ennek enyhítenie kellene azon bírálók aggályait, akik szerint Magyarország nem a helyes gazdaságpolitikát követi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.