Orosz–ukrán–EU gáztárgyalások lesznek június végén

Ezt az Európai Bizottság is megerősítette, ugyanakkor még nem tudni, pontosan hol és mikor tartják.

MTI
2015. 06. 16. 16:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszter arról nem szólt, hogy hol tartják a megbeszélést. Az Európai Bizottság illetékese a hírrel kapcsolatban megjegyezte: még nem jelöltek ki pontos időpontot.

Hírek szerint Oroszország mostanság dönt arról, hogy a harmadik negyedévben, sőt, talán az év végéig fenntartja a földgáz diszkont áron történő eladását Ukrajnának.

A Gazprom orosz gázipari és a Naftogaz ukrán energetikai vállalat április 1-jén írta alá a téli időszakra vonatkozó orosz-ukrán gázmegállapodást kiegészítő egyezményt, amelynek értelmében az ár kivételével a télivel azonos feltételek mellett importálhatott orosz földgázt az ukrán fél az idei második negyedévben. Az alku értelmében Ukrajna ezer köbméterenként 247,18 dolláros kedvezményes áron importálhat orosz földgázt a június végéig tartó három hónapban, miután az első negyedévben még 329 dollárt kellett fizetnie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.