Tagadja az NGM, hogy tönkretett egy magyar céget

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) visszautasítja azokat a vádakat, miszerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tette tönkre a Kapuvári Hús Zrt.-t – közölte az NGM kedden.

2015. 06. 02. 18:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint már 2012 augusztusában megjelent a sajtóban, hogy a szóban forgó húsipari cég 2012 nyarán több mint 7 milliárd forinttal tartozott különböző pénzintézeteknek és beszállítóknak.

A felszámolási eljárást ezért 2012. október 4-én nem a NAV, hanem az egyik károsult piaci szereplő indította. A szaktárca jelzi azt is: a cég 203 fős létszámleépítést jelentett be a munkaügyi központnak 2012 októberében. A Kapuvári Hús Zrt. fizetésképtelensége és a létszámleépítés tehát egyáltalán nem függ össze az adóhivatal eljárásával. De a NAV az említett állításokkal szemben védtelen, mivel a cégeket védi az adótitok – emlékeztet a minisztérium.

Ezért kérik az „adótitok gazdáját”, a Kapuvári Hús Zrt.-t, hogy hozza nyilvánosságra a valós tényeket vagy mentesítse a NAV-ot az adótitok megtartásának kötelezettsége alól annak érdekében, hogy a közvélemény is hitelesen tájékozódhasson a történtekről – olvasható az NGM közleményében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.