Több mint húsz cégnél vizsgálódik a NAV

Egy budapesti székhelyű kereskedelmi vállalkozás bankszámláit zárolták korábban.

MTI
2015. 06. 22. 12:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szóvivő felidézte: a NAV zárolta egy budapesti székhelyű kereskedelmi vállalkozás bankszámláit, amelyeken több mint egymillió eurós pénzmozgás volt, hogy megakadályozza az esetleges vagyonkimentést. Június 19-én megírtuk: a pénzmosás elleni információs iroda kezdeményezte az eljárást a gyanús pénzmozgás miatt.

A vállalkozásnál adóellenőrzés kezdődött, mert minimális bevételről adott számot adóbevallásaiban annak ellenére, hogy bankszámláin jelentős forgalom volt.

A pénzmosás elleni információs irodánál sok adatszűrés, elemzés folyik. Az irodától olyan indikátorokat, adatokat kap a bankszektor, amire figyelni kell, ami mögött összefüggések alapján bűncselekményre utaló adatokat is észre lehet venni – fejtette ki Kis Péter András.

Hangsúlyozta azt is, hogy a pénzügyi szektorral egyre jobb az együttműködés, illetve az adatszolgáltatás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.