Több tízmilliárdot sikkasztott az orosz bankalapító

Azonban a nyomozás alapján meghozott bírósági ítélettel ellentétben nem tartja magát bűnösnek.

MTI
2015. 06. 18. 20:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz belügyi tárca közlése szerint a nyomozás során megállapították, hogy Malcsevszkij a bank vezetőségével és más banki alkalmazottakkal legalább 70 milliárd rubelt (357 milliárd forint) tulajdonított el oly módon, hogy fiktív ügyleteket bonyolított le a betétesek számláin, az ellenőrzésük alatt álló kereskedelmi cégek felhasználásával.

A bankalapítót augusztus 16-áig helyezték előzetes letartóztatásba, ahogy a vele együtt letartóztatott Julija Zegyinát, a bank igazgatójának helyettesét is. Egyben távollétében vádat emelt és körözést rendelt el a bíróság a bankalapító fia, Alekszandr Malcsevszkij és a bankigazgató korábbi első helyettese, Dmitrij Vasziljev ellen.

A bankalapító újságíróknak nyilatkozva kijelentette, hogy nem tartja magát bűnösnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.