Tovább javulhat a magyar osztályzati kilátás

Londoni pénzügyi elemzők szerint a közeljövőben ismét javulhat Magyarország államadós-osztályzatának kilátása.

MTI
2015. 06. 26. 11:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Morgan Stanley bankcsoport londoni befektetési részlegének elemzői a közép- és kelet-európai térség gazdasági fejleményeiről pénteken összeállított heti helyzetértékelésükben közölték: véleményük szerint a magyar gazdaság növekedési és külső fizetési mérőszámainak javulása, valamint a bankrendszer szintén javuló kilátásai nyomán Magyarország közelebb került a befektetési ajánlású hitelminősítői kategóriához.

A ház londoni elemzőinek várakozása szerint a Moody’s Investors Service hitelminősítő valószínűleg jövőre emeli vissza a befektetésre ajánlott sávba a magyar szuverén adósosztályzatot, de a besorolás kilátását már a jövő hónapban esedékes következő felülvizsgálaton pozitívra javíthatja a jelenlegi stabilról.

A piaci befektetők úgy látják, Magyarország többet érdemel – mondta május végén Banai Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára a köztévében annak kapcsán, hogy az egyik nemzetközi hitelminősítő pozitívra javította Magyarország államadós-osztályzatainak kilátását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.