Tovább növekszik a lakosság fogyasztása

Áprilisban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 4,4 százalékkal nőtt.

2015. 06. 03. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezzel huszonkettedik hónapja tart a fogyasztás töretlen növekedése. Bár a nyers adat a forgalom lassulását jelzi a márciusi 6,5 százalékos éves növekedés után, a naptárhatástól megtisztított adat ismét enyhe gyorsulást jelez az előző havi 5,1 százalékhoz viszonyítva. Az élelmiszer- és élelmiszer-jellegű vegyes kiskereskedelemben 1,6 százalékkal nőttek az eladások, jelentősen mérséklődve a márciusi 4,0 százalékot követően. A nemélelmiszer-kiskereskedelemben 7,8, az üzemanyag-kiskereskedelemben 9,3 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene, ismét gyorsabban a márciusi 5,6 és 8,7 százalékos éves bővülés után.

Az év első négy hónapjában a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 6,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A négyhavi forgalmat is az üzemanyag-értékesítés és a nem élelmiszer-jellegű termékek kereslete táplálta. Az élelmiszerek forgalma 3,7 százalékkal bővült, a nemélelmiszer-kiskereskedelemben 8,6 százalékkal, az üzemanyag-kiskereskedelemben pedig 9,6 százalékkal emelkedett az értékesítés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.