Új dimenzió nyílik az IKT-szektor előtt

Két éven belül megépül Magyarország legnagyobb kutatás-fejlesztési központja.

MTI
2015. 06. 25. 10:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondta: a 25 ezer négyzetméteren felépülő központ az ingatlanpiaci válság óta a legnagyobb, folyamatban lévő irodapiaci beruházás keretében jön létre, amelynek használatára a Nokia tízéves szerződést kötött. Kiemelte: a robbanásszerű technológiai fejlődés arra utal, hogy csak azok tartoznak majd az élmezőnyhöz hosszú távon, akik élen tudnak járni kutatás-fejlesztésben, ezért több mint 700 milliárd forint jut kutatás-fejlesztésre (K+F) az új uniós költségvetési időszakban.

A külgazdasági és külügyi tárca vezetője hangoztatta: öt éve az volt a cél, hogy Magyarország Európa termelési központjává váljék, most pedig az, hogy minél több kutatás-fejlesztési beruházás és innovációs kapacitás jöjjön az országba. Ugyanis minél több K+F kapacitás érkezik az országba, annál több magas hozzáadott értékű, magas presztízsű és magas fizetéssel járó munkával bővül a magyar munkaerőpiac – mondta.

A Nokia beruházásáról szólva Szijjártó Péter hangsúlyozta: annak jelentőségét növeli, hogy a Nokia Networks Magyarországon 83 százalékos magyar beszállítói aránnyal dolgozik, valamint bevételeinek 97 százaléka exportból származik, ami széles magyar IKT-vállalati dimenzió számára ad lehetőséget a külpiaci érvényesülésre.

Futó Péter, a beruházást kivitelező vállalat, a Futureal ingatlanfejlesztő elnök-vezérigazgatója elmondta: a projekt mintegy 55 millió euró befektetésből valósul meg, az épület környezettudatos minőségtanúsítvánnyal rendelkezik majd és megfelel a magas technológiai elvárásoknak is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.