Újabb elővárosi Stadler vonatok érkezhetnek

21 villamos motorvonat beszerzésére kiírt nyílt közbeszerzési eljáráson nyert a Stadler Bussnang AG.

MNO
2015. 06. 23. 9:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány tavaly novemberi határozatában hagyta jóvá az „Elővárosi vasúti személyszállítás céljára 6+15 darab villamos motorvonat beszerzése a MÁV-Start Zrt. részére” tárgyú projekt műszaki tartalmát. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése szerint a MÁV-Start márciusban írt ki nyílt közbeszerzési pályázatot az utazók kiszolgálásának folyamatos javítását célozva.

Az eljárás két részajánlatára – a hat és a tizenöt darab motorvonatra – két-két pályázat érkezett. Mindkét esetben a Stadler Bussnang AG adta be az összességében előnyösebb ajánlatot, amely minden szempontból megfelelt az ajánlati felhívásban és a jogszabályokban foglalt feltételeknek.

A beszerzés a Kohéziós Alap terhére valósul meg, hat járműnél a Közlekedés operatív program, tizenöt járműnél az Integrált közlekedésfejlesztési operatív program forrásaiból.

A minisztérium és a vasúttársaság a júliusra tervezett ünnepélyes szerződéskötéskor szolgálhat részletekkel a beszerzésről. A fejlesztési tárca a szolgáltatási színvonal növelése érdekében további motorvonatok forgalomba állítását tervezi a következő években.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.