Uniós forrást menthet az állam

Feltehetően az M4-es autóút fejlesztésére le nem hívható európai uniós forrásokat használja fel az állam egy új programra.

Munkatársunktól
2015. 06. 10. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arra a Portfólió.hu felhívta a figyelmet, a szóban forgó összeg nagysága megegyezik azzal, amit az M4-es építésének márciusi leállítása folytán nem fizettek ki a beruházóknak. Ez a pénz a gazdasági portál szerint a 2007–2013-as uniós költségvetésben ragadna bent, ha egyéb közútfejlesztési beruházásra nem használná fel Magyarország. Az idő azonban sürget, mivel a teljesítést igazoló számlákat 2015 végéig kell bemutatnia az államnak.

Mint azt megírtuk, Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a közszolgálati tévének hétfőn azt nyilatkozta, hogy a rekonstrukciók tervei már elkészültek, a kivitelezés néhány héten belül elkezdődhet, és az év végéig be is fejeződik.

– A felújítások minden megyét, összesen több mint 500 kilométert érintenek – hangsúlyozta Tasó László, példaként említve a 81-es utat Fejér megyében, Hajdú-Bihar megyében a Berettyóújfalut elkerülő szakaszt, a 4-es főút 14 kilométeres szakaszát Debrecen–Záhony irányában, illetve egy hét kilométeres szakaszt Létavértes irányában. A felújítás Püspökladány térségét, a 37-es utat és Heves megyében a 24-es utat is érinti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.