Varga Mihály: Jobban áll a gazdaság, mint 2010-ben

Varga Mihály szerint a magyar gazdaság jóval stabilabb állapotban van, mint korábban.

MTI
2015. 06. 29. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Mihály elmondta: pár éve, 2010 nyarán Magyarországot még a világ legkockázatosabb államai között emlegették, együtt Görögországgal, azóta Magyarország a gazdasági növekedést tekintve az Európai Unió dobogós országai közé került, a görög válság pedig még inkább elmélyült.

Rámutatott: különösen kedvező az, hogy a magyar GDP tavaly 3,6 százalékkal bővült. A foglalkoztatást tekintve is kedvező az ország helyzete, több mint 4,1 millióan dolgoznak az országban, a munkanélküliségi ráta jelentősen csökkent, amiben nem kis szerepe volt a hazai sikeres vállalkozásoknak.

Az ország eredményeit napjainkban már a magyar kormányhoz hasonlóan ítélik meg olyan nemzetközi intézmények is, mint az IMF, az Európai Bizottság, vagy az OECD – emelte ki Varga Mihály.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.