1,6 milliárdot ad a kormány a Béresnek

Egyedi kormánydöntés alapján adja a pénzt a kormány a Béres Gyógyszergyár szolnoki beruházásához.

MTI
2015. 07. 14. 19:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Béres Gyógyszergyár Zrt. bővíti kapacitását, 1600 négyzetméterrel növeli gyártóterületét és 400 négyzetméterrel logisztikai raktárát, új technológiát telepít, fejleszti az infrastruktúrát és 60 új munkahelyet hoz létre. Béres József, a társaság elnöke elmondta, hogy a szolnoki termelőüzemben 215-en dolgoznak, ezzel Jász-Nagykun-Szolnok megyében a tizedek legnagyobb magánfoglalkoztatók. A vállalat Magyarországon az egészségmegőrzési és betegségmegelőzési piacon 35 százalékos részesedéssel rendelkezik.

A Béres Gyógyszergyárat 25 évvel ezelőtt alapították 10 fős családi vállalkozásként, mára a cég vállalatcsoporttá nőtte ki magát, 70 versenyképes terméket állít elő a gyógyszerpiacon, a Béres-csepp pedig megkapta a hungarikum minősítést – mondta Szijjártó Péter. A Béres Gyógyszergyár Zrt. jelentős összeget fordít kutatás-fejlesztésre, termékeikben az innováció, a tudományos kutatás, a magas minőség jelenik meg – fűzte hozzá a miniszter.

Doppingszert gyártanak?

A Béres-csepp és a Béres-csepp Extra egyik összetevője, a kobalt (kobalt-klorid-hexahidrát) miatt a WADA legújabb – februári – tiltólistájára került. A cég ezt követően jelezte: szerintük nem doppingszer a Béres-csepp, hiszen azzal annyi kobaltot visz az ember a szervezetébe, amennyit normál étkezéssel is bevinne. A Magyar Antidopping Csoport (Mancs) ennek ellenére sem ajánlja a sportolók számára a készítmények fogyasztását, honlapján máig a tiltott szerek között szerepelnek a termékek. 2013 ősze óta mindkét szer hungarikum.

Szijjártó Péter kifejtette azt is, a Béres Gyógyszergyár Zrt. jó kapcsolatot ápol a magyar felsőfokú intézményekkel, részt vesz a duális szakképzésben, beszállítójuk 72 százaléka magyar vállalkozás, a kapacitásbővítés a gyógyszeriparhoz kapcsolódóan a beszállító kis- és középvállalkozások számára is piaci lehetőséget jelent.

Béres József beszámolt arról, hogy a Béres Gyógyszergyár Zrt. folyamatosan fejleszti az 1995-ben megvásárolt szolnoki gyártóüzemét, eddig 3,3 milliárd forintot ruháztak be. Fejlesztéseiket nagyrészt önerőből valósították meg, pályázat útján a társaság 296 millió forint támogatás kapott. A Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke elmondta, nagyvállalati kategóriába tartoznak, így uniós fejlesztési támogatásokra nem jogosultak, ezért fontosnak nevezte a mostani támogatás odaítélését a versenyképesség megőrzése szempontjából.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.