A CBA után a Coop is piacokkal trükközik

Révfülöpön két olyan Coop is nyitva tart vasárnaponként, amelyek korábban piaccá nyilváníttatták magukat.

MNO
2015. 07. 07. 11:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan Coop üzletekre bukkant a HVG Révfülöpön, amelyek vasárnap is nyitva tarthatnak. Az egyiket tapolcai, a másikat ajkai székhelyű cég üzemelteti – számolt be róla a portál, amely megemlíti: mindkét üzlet június közepén ismertette el, hogy piac. A VS.hu három piacról számolt be, ezek közül kettőről azt írta, hogy Coop, de a harmadik is üzlet. Utóbbi a helyi lapban keres kofákat, de még nem jöttek.

Korábban a CBA-ról derült ki, hogy egy balatonfenyvesi és egy balatonakali üzletét úgy tarthatja nyitva vasárnap, hogy azokat piaccá nyilvánították korábban. A balatonfenyvesi „piac” ügyét mi is körbejártuk: ott 1400 négyzetméteren hét kofa árusíthat, de vasárnap a Hír TV nem talált közülük egyet sem a helyszínen. Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója az MNO-nak hétfőn elmondta: más bolthálózatok, kereskedelmi egységek ugyanúgy élnek a fenti lehetőséggel. Több, piaccá nyilvánítást szorgalmazó CBA-ról egyébként nem tud.

A CBA-elnök, Baldauf László a Heti Válasznak adott interjújában nemrég arról beszélt: jó ötlet a vasárnapi zárva tartás, és sok családi konfliktust okozott a vasárnapi munkavégzés. Ugyanitt egyébként azt is elmesélte, hogy már nem jönnek ki túl jól a Cooppal, „még a vasárnapi nyitva tartás korlátozása érdekében is nehezen tudtunk összefogni”. A balatonfenyvesi, balatonakali és révfülöpi példák azt mutatják, hogy akadnak, akik éppen hogy nyitva szeretnének tartani vasárnap is.

Az Index videóban faggatott parlamenti képviselőket arról, mit szólnak ahhoz, hogy egyes üzletek trükköznek. Hoffmann Rózsa korábbi közoktatási államtitkár szerint a magyar emberek „mindig híresek voltak arról, hogy keresgélik és gyakran meg is találják a kiskapukat”. A korábban az elszámoltatásért felelős Budai Gyula pedig azt mondta: „mindegy, hogy milyen jogszabályt hozunk, mindig lesznek ügyeskedők”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.