A Mol és az OMV építhet töltőállomásokat a dél-erdélyi autópálya mentén

A szerződés értelmében októberig kell megépíteni a kiszolgálóegységeket.

MTI
2015. 07. 16. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaság csütörtöki közleménye szerint aláírták a szerződést a Mol Romániával az autópálya melletti szolgáltatóegységek létesítéséről. A Mol az Arad és Temesvár, Temesvár és Lugos, Déva és Szászváros közötti szakaszon építhet a pálya mindkét oldalán egy-egy töltőállomást és kereskedelmi egységet, a Szászváros és Nagyszeben közötti szakaszon pedig a pálya mindkét oldalán két-két töltőállomást és kereskedelmi egységet.

Az OMV Petrom társaság egy nappal korábban írta alá a szerződést a Nagylak és Arad, Lugos és Déva közötti szakaszon a pálya mindkét oldalán építendő egy-egy egységről, és a Szászváros és Nagyszeben közötti szakaszon a pálya mindkét oldalán építendő két-két egységről.

A társaságok versenytárgyaláson nyerték el a töltőállomások létesítésének a jogát. Narcis Neaga, az autópálya-társaság vezérigazgatója közölte, a szerződés értelmében októberig kell megépíteni a kiszolgálóegységeket, modern és civilizált körülményeket biztosítva az autópályán közlekedők számára.

A Mol Románia egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy 15 százalékos részesedést ért el a romániai üzemanyagpiacon. A Mol-csoport februárban megvásárolta a 42 benzinkúttal rendelkező ENI Románia olajipari társaságot, és ezzel 208-ra növelte romániai üzemanyagtöltő állomásai számát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.