Az MNB-ből igazolt új vezérigazgatót az MKB

Balog Ádám eddigi MNB-alelnök július 22-i hatállyal lemondott minden, a jegybankban betöltött tisztségéről.

MTI
2015. 07. 20. 12:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az MNB elnökének egyetértésével Balog Ádám alelnök hétfőn küldte el a lemondását tartalmazó nyilatkozatot Áder János köztársaság elnöknek, így tölthet be a jegybanktörvény értelmében vezetői tisztséget az MKB Bankban.

Balog Ádám 2013. március 6-ától dolgozott az MNB monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős alelnökeként. Irányítása alatt született meg egyebek mellett a magyar gazdaság egyik motorját adó Növekedési hitelprogram, illetve ehhez az időszakhoz köthető az önfinanszírozási koncepció és monetáris politikai eszköztárának ehhez kapcsolódó megújítása is – ismertette a jegybank.

Az általa vezetett alelnökség vizsgálta felül a hitelintézetek hosszú távú devizális likviditását szabályozó mutatóit, dolgozta ki és vezette be az adósságfékszabályokat, valamint alkotta meg az elszámolási törvényhez kapcsolódó MNB-rendeleteket – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.