Bővülhet a családi otthonteremtési támogatás

A „félszocpol” több mint ötvenezer érdeklődőt vonzott eddig a Napi Gazdaság szerint.

MTI
2015. 07. 16. 5:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A július elsején indult új szocpol ötvenezer érdeklődőt vonzott eddig, a legnagyobb érdeklődés vidéken tapasztalható – közölte a Napi Gazdaság. Az új támogatási forma segítségével használt ingatlanok vásárlásához is igényelhető állami támogatás.

Egygyermekes család minimum 500, maximum 780 ezer forintot kaphat. Két gyerek esetén a támogatás 800 ezer és 1,7 millió forint közötti, míg három gyereknél már 1,2-2,6 millió forint lehet. A négygyerekesek minimum 1,6, legfeljebb pedig 3,25 millió forintra számíthatnak.

A támogatás célja, hogy a gyermekes vagy gyermeket vállaló családok könnyebben jussanak lakáshoz. A lehetőséget meglévő vagy előre vállalt gyermekek után lehet igénybe venni. Utólagos támogatást csak az kaphat, aki már legalább egy gyermeke után igénybe vette a támogatást, majd újabb gyermeke született.

Ha meglévő gyermekek után igényelik a támogatást, nincs életkori korlát. Ha viszont születendő gyermekre szeretnék kérvényezni, akkor házastársi kapcsolat szükséges, és a felek egyike sem töltheti be az igénylés időpontjában 40. életévét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.