CBA: Kizárják a szabályszegőket

A cég közleményében tudatta: minden franchise-tagtól elvárják a jogkövető magatartást.

MNO
2015. 07. 08. 13:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CBA Kereskedelmi Kft. szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében arra hívta fel a tagok figyelmét, hogy minden franchise-tagtól elvárják a jogkövető magatartást. Mindenki érdeke, hogy a vasárnapi pihenőnap biztosításával javítani tudják a munkavállalók életminőségét és biztosítsák a családok együttlétét – fogalmaznak a közleményben. Azokat a franchise-partnereket, amelyek nem a jogszabálynak megfelelően járnak el, azonnali hatállyal kizárják a hálózatból, írta a CBA Kereskedelmi Kft.

Az Index.hu szerint ugyanakkor a közlemény arról nem tesz említést, hogy a franchise-tagok nem alakulhatnának piaccá, ami valójában csak annyit jelent, hogy ha a piaccá alakulás jogszabályi előírásainak megfelelnek – az engedélyeket a helyi jegyzők osztják –, akkor valójában lehetnek éppenséggel piacok is.

A Lidl egyetlen üzletét sem nyilváníttatja piaccá azért, hogy lehetővé tegye a vasárnapi nyitva tartást – közölte a cég szerdán az MTI-vel.

Mint írják, a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos eredeti törvényhozói szándékot szem előtt tartva az áruházlánc nem követi a kiskereskedelmi szektorban kialakulóban lévő gyakorlatot. Elhatározásuk alapja a magyarországi jogszabályok teljes körű betartása a mindennapi működés során.

Ahogy megírtuk, Balatonakali után Balatonfenyvesen is piaccá nyilvánították a helyi CBA üzletet, így vasárnap is nyitva tarthatnak. Utóbbi üzlet alapterülete ezer négyzetméter, így hivatalosan nem tarthatna nyitva a hét utolsó napján. A Hír TV stábja kereste, de nem találta a piacot. A témában írt összefoglaló írásunkat itt találja.

Olyan Coop üzletekre is bukkant a HVG Révfülöpön, amelyek vasárnap szintén nyitva tarthatnak. Az egyiket tapolcai, a másikat ajkai székhelyű cég üzemelteti – számolt be a portál, s megemlíti: mindkét üzlet június közepén ismertette el, hogy piac. A Vs.hu három piacról számolt be, ezek közül kettőről azt írta, hogy Coop, de a harmadik is üzlet. Utóbbi a helyi lapban keres kofákat, de még nem talált.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.