Előkelő helyen vagyunk a változásképességi rangsorban

Magyarországot a régióból egyedül Csehország előzte meg.

MTI
2015. 07. 01. 10:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felmérésben 127 országot vizsgáltak abból a szempontból, hogy milyen hatékonyan reagálnak többek között a technológiai, demográfiai változásokra, a társadalmi szereplők – a vállalatok, a civil szervezetek, a kormányzat és az egyes emberek – mennyire vannak felkészülve a változásokra.

Magyarországot a régióból egyedül Csehország előzte meg (27. hely), Szlovákia a 30., Lengyelország a 32. helyen szerepel a listán. Őket némileg leszakadva Litvánia követi (36. hely), Bulgária a 47., Románia csak a 79. helyet érte el.

A rangsor első három helyét sorrendben Szingapúr, Svájc és a Kínához tartozó Hongkong foglalja el. Az első 20 ország között szerepelnek Európából a skandináv államok, Németország, az Egyesült Királyság, Ausztria, valamint Belgium, az Európán kívüli világból pedig az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és Új-Zéland. A kutatókat meglepte, hogy az Egyesült Arab Emírségek az 5., Katar a 7. helyet érte el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.