Gyanúsan olcsó tejre csapott le az adóhatóság

A céghálózat Szlovákiából származó UHT tejet hozott forgalomba.

MTI
2015. 07. 02. 10:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a céghálózat Szlovákiából származó tejet hozott forgalomba az uniós áfaszabályok kijátszásával, amit a NAV munkatársai göngyölítettek fel Budapesten. Az ügyleteket lebonyolító társaságok személyi összefonódásai egyértelműen mutatják, hogy a gazdasági kapcsolat eredeti célja a nagymértékű áfacsalás volt, amivel az érintett társaságok jelentős kárt okoztak az állami költségvetésnek – tették hozzá.

Az adóhatóság közleményében kifejtette: a beszállítóként feltüntetett cégek szerepe csupán az volt, hogy közbeiktatásukkal a láncolat élén álló társaságnál levonhassák az áfát, amit viszont ezek a cégek sem fizettek be, ugyanis a kiszámlázott ügyletek utáni adófizetési kötelezettségüket nem teljesítették. Ez a módszer tette lehetővé, hogy a tejet még a beszerzési árnál is olcsóbban értékesíthessék Magyarországon. Az ügyben költségvetési csalás gyanúja miatt tettek feljelentést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.