Hatalmas összegeket bukott a Microsoft

Ezt elsősorban a Nokia mobiltelefon-üzletágának 7,5 milliárd dolláros leírása okozta.

MTI
2015. 07. 22. 10:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kedden közzétett gyorsjelentés adatai szerint a Microsoft április–júniusban 3,2 milliárd dolláros – részvényenként 40 centes – veszteséget könyvelt el, szemben az egy évvel korábbi 4,66 milliárd dolláros – részvényenként 55 centes – nyereséggel. Az egyszeri tételeket nem számítva viszont részvényenként 62 cent nyereséget termelt a vállalat, míg egy évvel korábban 56 centet.

A bevételek 5,1 százalékkal, 22,18 milliárd dollárra csökkentek áprilisban–júniusban az egy évvel korábbi 23,38 milliárd dollárral szemben. A személyi számítógépekre telepített Windows operációs rendszer értékesítése 22 százalékkal csökkent. A Microsoft hivatalosan július 29-én kezdi el árusítani a Windows 10 rendszert.

Bár a tényadatok valamivel jobbak lettek az elemzői várakozásoknál, a Microsoft árfolyama 4,53 százalékkal, 45,14 dollárra csökkent a tőzsdezárás utáni elektronikus kereskedésben.

Csalódást okozott a Yahoo! Inc. internetes kereső és tartalomszolgáltató vállalat gyorsjelentése is, így a New York-i tőzsde zárása utáni elektronikus kereskedésben 1,3 százalékkal, 39,20 dollárra esett az árfolyama.

A vállalat bevételei 15 százalékkal, 1,24 milliárd dollárra emelkedtek, ami az utóbbi kilenc évet tekintve a legnagyobb mértékű növekedésnek felel meg. Nyereség helyett azonban így is veszteséget termelt a Yahoo, a 22 millió dolláros veszteség éles ellentétben áll az egy évvel korábbi 270 millió dolláros nyereséggel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.