Hétszázezer hektárral több erdő lesz hazánkban

Ez azt jelenti, hogy a következő 10 évben 20-ról 27 százalékra nőne az erdőségek aránya.

MTI
2015. 07. 01. 20:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény idézte a minisztérium parlamenti államtitkárát, aki a Padkűi kilátó ünnepélyes átadásán úgy fogalmazott: a 2020-ig terjedő vidékfejlesztési ciklusban az erdőgazdálkodás lehet Magyarország egyik fő kitörési pontja. Az ágazat ma mintegy százezer ember számára nyújt megélhetést.

Nagy István arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar erdők a nemzet közös örökségének részét képzik, amelyek védelme és fenntartása mindannyiunk kötelessége.

A Bakonyerdő Zrt. által megvalósított 18,9 méter magas Padkűi kilátó a Keszthelyi-hegységben egy 408 méteres dombtetőn helyezkedik el. A kilátó az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az erdei közjóléti létesítmények megvalósításához nyújtandó támogatás, valamint saját forrás felhasználásával valósult meg – derül ki a közleményből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.