Még olcsóbb lett az arany

Három és fél havi mélypontra esett a nemesfém ára.

MTI
2015. 07. 02. 19:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemesfém árfolyama 1162 dollárig esett délelőtt azonnali szállításra. Hétfőn még a biztonságos menedéket kereső befektetők vásárlásai 1188 dollár közelébe hajtották fel az arany árát. Szerdán a vártnál jobb makrogazdasági adatok érkeztek az Egyesült Államokból, az ADP kutatóintézet szerint 237 ezerrel bővült a foglalkoztatottság a nem mezőgazdasági ágazatokban júniusban, és javult az ISM beszerzésimenedzser-indexe. Ennek hatására erősödött a dollár – többek között az angol fonttal szemben is –, ez pedig rossz hír volt a dollárban denominált arany számára.

Az arany piacán már nem érződik a görög adósságválság, az árfolyamot elsősorban az amerikai adatok mozgatják – mondják a szakértők. Kereskedők technikai elemzése szerint 1150 és 1136 dollárnál lehet komolyabb ellenállás az áresésben. Az arany árfolyama utoljára március közepén gyengült 1144 dollár alá. Ezután május 18-án tetőzött nem egészen 1233 dolláron.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.